MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

„Törzsmunka a vírushelyzet idején” című „hibrid” (egyidejűleg jelenléti és online) konferencia

A Rendészettudományi Kar hallgatói és oktatói, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság tagjai a Közbiztonsági Tudományos Diákkör, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata jóvoltából 2020. szeptember 22-én vehettek részt a „Törzsmunka a vírushelyzet idején” című „hibrid” (egyidejűleg jelenléti és online) konferencián. A rendezvényen a COVID-19 vírussal kapcsolatban létrehozott Korházparancsnoki Támogató Törzs és a vírushelyzet által generált rendőri feladatok koordinálására az Országos Rendőr-főkapitányságon belül összehívott Országos Törzs került bemutatásra.

A konferenciát megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Gábor r. dandártábornok, az MRTT főtitkára, aki köszöntő beszédében kiemelte a Társaság nyújtotta lehetőségeket a rendészettudomány művelésében.

Az eszmecserén a Közbiztonsági Tanszék oktatói mutatták be a témakört. Elsőként a törzsek működtetésével kapcsolatos gondolatébresztő beszédet tartott dr. Gál Erika r. őrnagy, ezt követően a Kórházparancsnoki Támogató Törzs tevékenységét Fórizs Sándor r. őrnagy, az Országos Törzs feladatrendszerét pedig Papp Dávid r. őrnagy mutatta be.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Dr. Major Róbert r. ezredes tanszékvezető, a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozatának elnöke, aki szintén köszöntötte a megjelenteket, valamint Papp Dávid r. őrnagy mesteroktató, a Közbiztonsági Tudományos Diákkör elnöke - aki egyben a konferencia levezető elnöke volt - vettek részt.

Dr. Major Róbert r. ezredes a rendezvényt követően kihangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy az egyetem hallgatói és oktatói, valamint az egyetemen kívüli gyakorló szakemberek és a rendészettudomány jeles képviselői aktuális problémakörök kapcsán bonyolíthassanak le eszmecserét és oszthassák meg egymással tapasztalataikat. Hozzátette, hogy jelen körülmények között különösen lényeges, hogy a technológiai fejlettség adta lehetőségek kihasználásával bővítsük a szakmai és tudományos eszmecserék eszköztárát.


Címkék: Hírek