MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Minikonferencia a budapesti Nagykörút mikromobilitási infrastruktúrájának egy évéről

 

2021. március 24-én, „A budapesti Nagykörút mikromobilitási infrastruktúrájának egy éve” címmel rendezett online kerekasztal beszélgetést az MRTT Közbiztonsági Tagozata, a Közlekedéstudományi Egyesült Közlekedésjogi és Igazgatási Szakosztálya, valamint a NKE RTK Közbiztonsági Tanszékén működő Közbiztonsági Tudományos Diákkör. Az eszmecsere a COVID-19 vírus-helyzettel kapcsolatban átalakult kerékpáros közlekedési szokások köré összpontosult. A kerekasztal beszélgetésen elsőként Felföldi Péter, a Közbiztonsági Tanszék oktatója ismertette gondolatébresztő kutatási eredményeit. Ezt követően „A kerékpáros közlekedés aktualitásai Budapest belvárosában” címmel Halász Áron, a Magyar Kerékpáros Klub elnökhelyettese, szóvivője tartott vitaindító előadást, amelyben kitért többek között a budapesti kerékpárosközlekedés fejlesztési lehetőségeire.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Dr. Major Róbert r. ezredes, tanszékvezető, a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozatának elnöke, és Papp Dávid r. őrnagy mesteroktató, a Közbiztonsági Tudományos Diákkör elnöke vett részt.  Dr. Major Róbert r. ezredes megnyitójában hangsúlyozta, rendkívül fontosnak tartja, hogy az egyetem hallgatói és oktatói, valamint az egyetemen kívüli gyakorló szakemberek és a rendészettudomány jeles képviselői aktuális problémakörök kapcsán cserélhessék ki gondolataikat, közben megosztva egymással tapasztalataikat is. A jelenlegi helyzetben különösen lényeges, hogy a technológiai fejlettség adta lehetőségek kihasználásával bővítsük a szakmai és tudományos eszmecserék eszköztárát.

Papp Dávid r. őrnagy mint a rendezvény moderátora, nagy örömmel konstatálta milyen sikeres volt az ilyen körülmények közt megtartott online rendezvény is, hiszen azt, közel 80 résztvevő követte. Közülük többen észrevételt, kérdést fűztek az elhangzottakhoz, az előadó-hallgató interakció szellemében.

 

Szöveg és illusztráció: Papp Dávid


Címkék: Hírek