MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Az MRTT Migrációs Tagozatának értékelő és programtervező műhelykonferenciája

A műhelykonferencián részt vett az MRTT főtitkára, az MRTT Migrációs Tagozatának elnöksége, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felsővezetése Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, főigazgató úr vezetésével, illetve az OIF Tudományos Tanácsának képviselői. Az év vége felé megtartott, immár hagyományosnak tekinthető kihelyezett rendezvény célja, hogy a munkánkat támogatók jelenlétében adjunk számot az elvégzett munkáról és jövő évi terveinkről. A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően az idei évben az MRTT Migrációs Tagozata két jelenléti konferenciát is meg tudott valósítani. Így júniusban Pannonhalmán Keresztényüldözés a világban, valamint Magyarország segítségnyújtása a „Hungary Helps Program” keretében címmel konferenciát rendeztünk, melynek rendkívül pozitív visszhangja volt. 2021. szeptember 28-29-én a győri zsinagógában került megrendezésre a nemzetközi konferenciánk, melyen hazai és külföldi előadók mutatták be elsősorban az illegális migráció elleni harchoz kapcsolódó kihívásokat és kezelésük módját. A rendezvényen előadást tartott többek között a szerb, a horvát, a szlovén, a görög és az osztrák migrációs hatóság képviselője is.

A tavalyi évtől kezdődően a Tagozatnak két pályázati kiírása is megjelenik, a hosszabb múltra visszatekintő tudományos pályázati felhíváson kívül egy videópályázat is, mely a középiskolás korosztályt célozza meg, hogy a fiatalok által előnyben részesített kommunikációs forma segítségével adjon lehetőséget a migrációhoz kapcsolódó gondolatok kifejezésére.

A Migrációs Tagozat a jövő évben is tervez egy, a hazai migráció kezelés gyakorlati kérdéseivel, aktualitásaival foglalkozó konferenciát, továbbá egy nemzetközi konferenciát is, melyen számít a Rendészettudományi Társaság érdeklődő tagságának növekvő részvételére.


Címkék: Hírek