MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Partner Csoport – a sikeres rendezvénybiztosítások kulcsa

A tömegrendezvények rendőri biztosításával összefüggésben a Partner Csoport szakmai tevékenységéről tartott szakmai előadást a Készenléti Rendőrség szervezetében működő speciális, kommunikációs egység munkatársa Bocsó Péter r. százados, a Partner Csoport parancsnoka.

A Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Közbiztonsági Tanszéke és a tanszéken működő Közbiztonsági Tudományos Diákkör közös eseményén a tömegrendezvények (sportrendezvények és gyűlések) résztvevői és a rendőrség közötti, párbeszéden alapuló, partnerséget közvetítő csoport tevékenységének részleteiről alakult ki érdemi beszélgetés az előadó és a hallgatóság között. Bocsó Péter r. százados előadásában bemutatta az egység 2015/2016-os létrehozásának szakmai indokait, a Partner Csoport szervezetét, a tagok kiválasztásának és felkészítésének folyamatát. A bevezető gondolatok után a csoport „bevetési” tapasztalatai összefoglalásával, ezáltal számos megtörtént esemény mentén prezentálta a Partner Csoport működését az előadó. Az előadás során mindvégig a kommunikációs eszközök alkalmazási előnyeire helyezte a hangsúlyt, de kitért a csoport tevékenységének korlátaira is.

Az előadó – fotó- és videófelvételekkel színesítve az előadást – egyaránt bemutatta a Partner Csoport alkalmazásában rejlő előnyöket, az egység további fejlődési lehetőségeinek irányait, valamint a fővárosi rendezvénybiztosítások mellett a vidéki helyszíneken történő igénybevétel módját.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Major Róbert r. ezredes, egyetemi docens, tanszékvezető, az MRTT Közbiztonsági Tagozatának elnöke, a csapatszolgálati szakcsoport részéről Gál Erika r. őrnagy, tanársegéd és Hajnal Kornél r. alezredes, kiemelt főreferens, valamint Papp Dávid r. őrnagy, mesteroktató, a Közbiztonsági Tudományos Diákkör elnöke vett részt.

Szöveg: Gál Erika r. őrnagy, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Bodó Pál

 


Címkék: Hírek