MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Közlekedési Kultúra Napja 2022

A közlekedés iránt érdeklődők 2022. május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából részt vehettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Közbiztonsági Tanszék, a Tanszéken működő Közbiztonsági Tudományos Diákkör, a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésjogi és Igazgatási Szakosztálya jóvoltából, a 30 éves Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával megrendezésre kerülő „Közlekedési kultúra- a kulturált közlekedésért” című konferencián.

A konferencián „Közlekedési kultúra- a kulturált közlekedésért” címmel előadást tartott Dr. Major Róbert r. ezredes rendőrségi tanácsos, egyetemi docens, tanszékvezető, a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozatának elnöke. „A közterületi szolgálat hatása a balesetmegelőzésre” címmel szintén előadást tartott Papp Dávid r. őrnagy mesteroktató, a Közbiztonsági Tudományos Diákkör elnöke.

Az előadók sorát Pintér József r. főtörzszászlós, balesethelyszínelő zárta, aki rendhagyó stílusú gondolatébresztő mondanivalójával lebilincselte az érdeklődőket. Ezt követően résztvevői kérdések és hozzászólások érkeztek az elhangzott gondolatokhoz, melyeknek köszönhetően érdekfeszítő szakmai diskurzus alakult ki.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Dr. Major Róbert r. ezredes, valamint Papp Dávid r. őrnagy vett részt.

Dr. Major Róbert r. ezredes köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy balesetmegelőzési szempontból is rendkívül fontosnak tartja a Közlekedési Kultúra Napját, zárszóként pedig azt kívánta, hogy az év minden napja legyen a kulturált közlekedés napja.  

Papp Dávid r. őrnagy, a rendezvény moderátora nagy örömmel hangsúlyozta ki, hogy a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából évről évre megrendezett konferencia széles érdeklődésre tart számot.

Szöveg: Papp Dávid
Fotók: Bodó Pál


Címkék: Hírek