MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Egyeztető konferenciát tartott az MRTT Magánbiztonsági Tagozata

Az MRTT Magánbiztonsági Tagozata a 2022. évi nyitó értekezletét követően május hónapban megtartotta első egyeztető konferenciáját.

 

A tavalyi év nagysikerű témáját az oktatás különféle szintjeit körbejárva, az idei évre tervezett négy részből álló előadássorozat „A magánbiztonsági szakmai szervezetek áttekintése és az együttműködési lehetőségek vizsgálata” címmel kerül megtartásra. A Magánbiztonsági Tagozat számára kiemelten fontos hangsúlyt fektetni a különböző szakmai szervezetekkel való együttműködésre.

Az értekezés díszvendége Prof. Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy úr volt.

Az első egyeztető konferencia meghívott szakmai szervezeteket képviselő előadói:

·         A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) nevében Dr. Fialka György, elnök úr.

·         A Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének (MBVMSZ) nevében Mandrik István, elnök úr.

·         A Magyar Biztonságvédelmi Egyesület (MBE) képviseletében Szécsi György, elnök úr tette meg.

·         A Biztonságpiac.hu munkásságáról és az együttműködési lehetőségeikről Radványi Róbert ügyvezető úr beszélt.

Az értekezést megtisztelte jelenlétével dr. Kovács Gábor r. vezérőrnagy, az MRTT Főtitkára és Krauzer Ernő r. ezredes az MRTT Titkára, aki egyben közreműködött a színvonalas helyszín megszervezésében is. Ez alkalommal az előadásoknak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti Oktatási Épület és Kollégiuma  adott otthont.

A magánbiztonság 2020-as évben meghatározott fontosabb körvonalai idén is felelevenítésre kerültek, és az együttműködési lehetőségeket ebben a szellemben szeretné a Tagozat a 2022-es évben a lehető legmagasabb szintre emelni.

A Móró Lajos Elnök által irányított Tagozat jó hangulatú ülésén számos fontos kérdés került elő ismét, amelynek folytatására 2022. június 21-én kerül majd sor.

Szöveg: Kovács Kitti

Fotók: Bodó Pál


Címkék: Hírek