MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Beszámoló az MRTT Migrációs Tagozat tagozatgyűléséről

2022. május 18-án az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon került sor az MRTT Migrációs Tagozatának idei éves tagozatgyűlésére

Az esemény fontos mérföldkő volt a Migrációs Tagozat szervezeti életében: 13 évi áldozatos és sikeres munka után leköszönt tisztségéről a Tagozat vezetője, Kovács Gyula ny. r. dandártábornok úr, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyugállományú regionális igazgatója. Munkája eredményeként a Tagozat a mindvégig a Rendészettudományi Társaság egyik legaktívabb közössége volt, több tucat konferencia és szakmai rendezvény sikeres megvalósítása, valamint aktív szervezeti élet fenntartása fűződik a nevéhez. A Tagság jelenlévő képviselői új elnöknek dr. Borsa Csaba r. ezredes urat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának vezetőjét választották meg, aki köszöntő beszédében méltatta elődjét, és az elért eredmények fenntartása mellett új javaslatokkal is hozzá kíván járulni a további sikeres munkához.

A Tagozatgyűlés másik fő eseménye volt az ifjúsági videópályázat győzteseinek díjazása. A "Külföldiek Magyarországon, avagy turisták, legális munkavállalók, illegális munkavállalók, menekültek, tiltott határátlépők Magyarországon" c. videópályázatát 2022. januárjában hirdettük meg középiskolás diákok részére, abból a célból, hogy ösztönözzük őket a migrációval kapcsolatos gondolataik, tapasztalataik képi formába öntésére. A jelenlévők az elnökségi ülés alkalmával megtekintették a 4-6 perc hosszúságú filmeket.

A Bíráló Bizottság értékelése, illetve Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az OIF főigazgatójának döntése alapján 3 csapat került díjazásra úgy, hogy külön első – második – harmadik helyezés nem került megnevezésre. A díjazott pályaművek:

  • „A XXI. századi népességmozgások okai és a migráció aktuális kérdései Magyarországon.” (a Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium 11/B osztályos tanulóinak filmje)
  • „A háború és következményei.” (a Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnáziumban 11/D osztályos tanulóinak filmje)
  • „Az idegenrendészet kiemelkedő szerepe.” (a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskola Technikum 11. R rendészeti osztályos tanulóinak filmje)

Gratulálunk a készítőknek!

Szöveg: Klenner Zoltán r.őrgy.


Címkék: Hírek