MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

A dunai vízirendészet története

Komoly érdeklődés fogadta a dunai vízirendészet történetét a Közbiztonsági Tagozat rendezvényén.

A Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata és az NKE RTK  Közbiztonsági Tanszékén működő Közbiztonsági Tudományos Diákkör „A dunai vízirendészet története 1897-től” címmel előadásra hívta a hallgatókat az NKE Rendészeti Oktatási Épület előadótermébe. 

A komplex, széleskörű történeti kutatás eredményeit az azt lefolytató dr. Fekete Tamás r. alezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Budapesti Rendőrőrs parancsnoka mutatta be.  A rendezvény moderátora Papp Dávid r. őrnagy a Közbiztonsági Tanszék tanársegédje volt.

Major Róbert r. ezredes, tanszékvezető kiemelte: egyrészt a jövőben alkalmazható módszerek, eljárások, intézkedések, taktikai fogások megfelelő kialakítása érdekében lényeges egy-egy szolgálat történelmi előzményeinek áttekintése, másrészt a gyökerek ismerete és a hagyományok ápolása elengedhetetlen az egyes rendőrségi szervezeti egységek identitását és szervezeti kultúráját illetően. Meglátása szerint lépést kell tartanunk a kor vívmányaival és azok fejlődésével, emellett azonban nem dobhatjuk sutba a múltat és annak elismerésre méltó eredményeit, valamint tanulságos kudarcait.

A rendezvény megszervezésében Felföldi Péter és Papp Dávid r. őrnagy, a tanszék tanársegédjei vettek részt.

 

 

Szöveg: Papp Dávid

Fotó: felföldi Péter

 


Címkék: Hírek