MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Az MRTT Magánbiztonsági Tagozat 2023. évi első rendezvényét február 23-án tartotta

Az MRTT Magánbiztonsági Tagozat 2023. évi első rendezvényét február 23-án tartotta.

Az értekezletet megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy,
Dr. Christián László r. dandártábornok, habilitált egyetemi docens, az NKE oktatási rektorhelyettese és Krauzer Ernő r. ezredes az MRTT Titkára. Ez alkalommal is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont az előadásoknak és már online módon is csatlakozhattak az érdeklődők a rendezvényhez.

Móró Lajos a tagozat elnöke beszámolt a 2022. évi tevékenységről, összegezte a tapasztalatokat és a 2023. évi munkatervben meghatározottak szerint előremutatóan meghatározta az idei évre tervezett feladatokat. Ismertette a konferenciákon várható témákat, ezzel is kedvet csinálva a rendezvényeken való részvételhez.

A konferencia meghívott előadója Tóth Attila az NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék egyetemi tanársegédje, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, az SzVMSzK biztonságtechnikai alelnöke.

Tóth Attila előadása betekintést engedett a Magánbiztonsági ágazat minősítési rendszere témakörben végzett kutatás eredményekbe. Megismerkedhettünk a magánbiztonság területén a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott minősítési rendszerekkel, illetve a hazai viszonyok figyelembevételével összeállításra kerültek olyan objektíven súlyozott minősítési szempontrendszerek, amelynek segítségével az ágazat szereplőinek számszerűsített, objektív értékelése végrehajtható.

A minősítési rendszer bevezetésének várható hatása a vállalkozások szolgáltatási színvonalának folyamatos emelkedése, az ágazat „kifehéredése”, az ágazatban tevékenykedő vállalkozások fejlődése, a munkavállalók képzettségének és jövedelmének emelkedése, a szakma presztízsének emelkedése.

Prof. Dr. Janza Frigyes tábornok úr a rendezvény összefoglalásaként a Magánbiztonsági Tagozat színvonalas tevekénységével kapcsolatosan gratulációját fejezte ki. Tóth Attila előadónak megköszönte és méltatta „A magánbiztonsági ágazat minősítési rendszere” című előadását, a téma során feldolgozott kutatási eredmények alapján elkészített hiánypótló anyagát, amely a szakma ezirányú előre lepésének az alapköve lehet Magyarországon.

A Móró Lajos Elnök által irányított Tagozat ismételten egy jó hangulatú ülést tud maga mögött, amely rendezvény keretében megint egy lényeges mérföldkőnek mondható tudományos és megalapozottan kidolgozott téma került bemutatásra. A következő rendezvény időpontja 2023. május 11-e, amelyen a sportrendezvények magánbiztonsági aspektusai kerülnek feldolgozásra.


Címkék: Hírek