MRTT
Magyar Rendészettudományi Társaság

Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából - 2023. november 30.

A tavalyi évhez hasonlóan immár hagyományosan több szervezet bevonásával kerül megrendezésre a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett Nemzetközi Tudományos Konferencia 2023. november 30-án a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén.

A Katasztrófák Csökkentésének Világnapja és a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézete, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztálya és a Belügyi Szakosztálya, együttműködve a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozatával, a Magyar Környezetvédelmi Egyesülettel, a Védelmi Információs Központ Alapítvánnyal, a Katasztrófavédelem Központi Múzeummal és a Katasztrófavédelmi Szakkollégiummal nemzetközi tudományos konferenciát szervez hibrid formában.
A konferencia célja megemlékezni a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjáról, felidézni a különböző hatásokból adódó veszélyhelyzetek környezeti károsító hatásait, következményeik felszámolását, számba venni a védekezés eredményességét javító eljárásrendeket, szervezési kérdéseket.
A konferencián a szervezésben képviselettel rendelkező szervezetek tagjain kívül a szervezők a kutatóknak és doktoranduszoknak is lehetőséget biztosítottak a témával kapcsolatos előadások megtartására egyrészt a plenáris ülés keretében, valamint a tervezett négy szekcióban:
  • katasztrófavédelmi műveleti és polgári védelmi;
  • tűzvédelmi és mentésirányítási;
  • iparbiztonsági;
  • rendészeti.
A jelentkezett külföldi egyetemek résztvevői részben a helyszínen, részben online módon kapcsolódnak be a konferenciába.
A rendezvény fővédnökei:
Dr. Góra Zoltán. tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója
Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a Belügyminisztérium oktatási főszemlélője
A rendezvény védnökei:
Prof. Szenes Zoltán ny. vezérezredes az MHTT elnöke
Prof. Kovács Gábor r. vezérőrnagy az MRTT Főtitkára
Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok a KTT elnöke
Dr. Endrődi István ny. tű. ezredes az MPVSZ elnöke
Dr. Vass Gyula tű. ezredes, MRTT Katasztrófavédelmi Tagozat elnöke
Üdvözlettel:

Címkék: Hírek